De Google Glass is de afgelopen tijd wereld nieuws geworden. De Google Glass is de eerste smartbril, dat is natuurlijk ook wel spraakmakend. De nieuwe smartbril van Google is pas enkele weken beschikbaar voor een select groepje. Afgelopen week had Jay Freeman a.k.a Saurik zelfs het besturingssysteem van Google Glass gehackt.

Google Glass

Dit is niet het enige slechte nieuws over de nieuwe gadget van Google. Uit een review van de website Engadget blijkt dat het batterijduur van de Google Glass slechts 5 uur mee gaat. Tim Stevens testte namelijk de Explorer editie van de Google Glass, hij schrijft:

In what we’d consider average usage, reading emails and taking short pictures and videos, we got about five hours before the headset unceremoniously shut itself down.

Als je de Google Glass wat intensiever wilt gebruiken ben je dus binnen een paar uur door je batterij heen. Dit is wel de Explorer editie. Google heeft nog voldoende tijd om de bugs en andere problemen op te lossen. Naar verwachting komt de Google Glass pas in het voorjaar van 2014 op de markt.