Google’s nieuwste gadget de Google Glass kan straks alle functies uitvoeren ongeacht met welk type apparaat het verbonden is. Dit heeft een Google medewerker van het Google Glass-team aan de website TechCrunch gemeld. Functies zoals tekstberichten en routenavigatie zullen straks ook gewoon op de iPhone moeten werken.

Google Glass

De Google Glass werkt momenteel al samen met iPhone’s. Je kan namelijk via Bluetooth of Wi-Fi de twee apparaten met elkaar laten verbinden waardoor je de internetverbinding kunt delen. Echter is er niet de mogelijkheid om de routenavigatie via de Google Glass op te vragen. Android gebruikers dienen een special app te downloaden om bepaalde Google Glass functies te kunnen gebruiken. Omdat er momenteel niet een soortgelijke app voor de iPhone bestaat missen we bepaalde opties, maar Google geeft aan dat dit snel zal veranderen.

Om de navigatie van de Google Glass te kunnen gebruiken moet de aangesloten smartphone de GPS-data door kunnen geven aan de smartbril, zodat de locatiegegevens nauwkeurig zijn. Voor de iPhone dient dan een speciale app ontwikkeld te worden zodat het de route kan berekenen, dit gebeurt niet op de Google Glass zelf.

via TheVerge