KGI Securities analist Ming-Chi Kuo is weer helemaal terug met een nieuwe gerucht. De beste man is van mening dat de iPad mini 2 met Retina display pas in oktober van dit jaar komt. De vertraging zou door het nieuwe Retina display veroorzaakt zijn. Producenten hebben het namelijk erg moeilijk om aan de eisen van Apple te voldoen. Apple wil namelijk een erg hoge resolutie en pixeldichtheid in een klein scherm laten passen.

iPad mini 2

Kuo denkt dat Apple in de tussentijd een nog goedkopere variant van de iPad mini gaat lanceren. De goedkopere iPad mini variant zou tussen de 199 en 249 dollar moeten gaan kosten. Om de kosten te reduceren zou Apple het geheugen van 16GB naar 8GB kunnen brengen en de camera aan de achterkant van het apparaat te verwijderen.

Met de nog goedkopere iPad mini variant zou Apple willen concurreren met de goedkope Kindle Fire van Amazon en de Google Nexus.

  • Jones

    Fabrikanten brengen een nieuwe product uit zodat deze beter is dan de oude. Apple brengt dus een nog goedkoper iPad mini variant uit die zwakker is. Beetje vreemd dit allemaal.

    • Daniel

      Niet iedereen heeft even veel te besteden he. Alle andere tablet fabrikanten brengen inmiddels ook een budget en een high-end tablet uit. Waarom zou Apple het dan niet mogen doen?