Peter Misek, een analist van Jefferies heeft tijdens een interview met Bloomberg laten weten dat de iPhone 5S op zijn vroegst in september op de markt zal komen. De iPhone 5S zou volgens Misek uitgerust zijn met een vingerafdrukscanner en verkrijgbaar in meerdere kleuren.

New iPhone 5S

Volgens Misek heeft Apple de productie van de volgende generatie iPhone nog niet gestart. Misek denkt dat de productie pas eind juni of begin juli van start gaat. Apple zou namelijk 60 tot 90 dagen productie tijd nodig hebben voordat de iPhone 5S in de verkoop kan gaan. Uitgaande van de productie start in juni zou de nieuwe iPhone 5S op zijn vroegst dus eind augustus of begin september gelanceerd kunnen worden.

Afgelopen week schreef de Japanse krant Nikkan ook dat de iPhone 5S productie pas in juni begint. Sharp, LG en Japan Display zullen de schermen voor de volgende generatie iPhone leveren.

De iPhone 5S zou qua design grotendeels identiek zijn aan de iPhone 5S. Er bestaat wel een grote kans dat de iPhone 5S in meerdere kleuren verkrijgbaar zal zijn. Een snellere processor en een 12 megapixel camera zijn onvermijdelijk volgens Misek.

Daarnaast heeft Peter Misek ook nog wat te zeggen over de budget iPhone. De budget iPhone krijgt volgens Misek een 4-inch Retina display, plastic, minder snelle processor en een kleiner opslagruimte. Het toestel zou beschikbaar komen voor Chinese aanbieder China Mobile en andere overzeese markten.