Soms ondervindt je iPhone, iPad of iPod touch een probleem en wil je het graag via iTunes weer herstellen. Zodra je het toestel herstelt naar de fabrieksinstellingen wordt de software van je iOS-apparaat ook direct bijgewerkt naar de nieuwste versie van iOS. Voor de meeste mensen is dit geen probleem, maar voor de jailbreakers onder ons betekent dat ze ook hun jailbreak verliezen.

SemiRestore

Aangezien de meest recente iOS-versie altijd door Apple gepatched wordt, kunnen jailbreakers die graag hun jailbreak willen behouden niet updaten of herstellen. Nou hier komt die dan… Binnenkort is dit probleem verleden tijd! iOS-ontwikkelaar CoolStar is namelijk bezig met een nieuwe programma genaamd SemiRestore. Dit programma maakt het mogelijk om je toestel te herstellen zonder dat het te upgraden.

Jailbreak liefhebbers kunnen dan altijd hun iOS-apparaat herstellen, en daarna vervolgens weer jailbreaken. SemiRestore bevindt zich momenteel nog in bèta-fase en zal zeer binnenkort uitgebracht worden. We houden u natuurlijk hierop iPhonemania op de hoogte wanneer het zover is.