Sinds 1992 werkt Jonathan Ive voor Apple bij de ontwerpafdeling. In 1996 kwam zijn doorbraak toen Steve Jobs de creativiteit van Ive’s ontwerpen inzag. Ive werd toen verantwoordelijk gesteld voor het leiden van het hardware design team.

iOS 7

De Britse designer is verantwoordelijk voor het ontwerp van de iPod, iPhone, iPad en iMac. Sinds 29 oktober 2012 is Jonathan Ive ook verantwoordelijk geworden voor het software design binnen het bedrijf. Jony houdt van een strak design en is geen fan van overbodige glans- en schaduweffecten.

Volgens 9to5mac gaat Jonathan Ive iOS 7 flink veranderen. De nieuwe iOS 7 zou worden voorzien van een flat-design. In de functionaliteit zou volgens 9to5mac geen verandering in komen, ook omdat het bedrijf er geen baat bij heeft om een minder gebruiksvriendelijk systeem te presenteren. Hoewel iOS er anders uitziet, zouden de kern en de basisonderdelen zoals de lock- en home-schermen dus grotendeels hetzelfde blijven.

Apple zal de nieuwe iOS 7 tijdens de WWDC dat op 10 juni plaatsvind gaan presenteren.