Gisteren beweerde NPD DisplaySearch dat er in totaal twee nieuwe iPad mini’s met Retina display in opkomst zijn. Volgens de analist zal Apple in het derde kwartaal van dit jaar een iPad mini met Retina scherm lanceren, en ook nog eens een nieuwe iPad mini met Retina display in het eerste kwartaal van 2014.

iPad mini 2

Dat Apple dit jaar met een nieuwe iPad mini 2 met Retina display komt is een feit, wanneer die gelanceerd wordt is nog maar de vraag. De betrouwbare website CNet heeft van een anonieme bron vernomen dat de massaproductie van de Retina display voor de iPad mini 2 in juni of juli zal beginnen. Mocht de anoniem bron gelijk hebben, dan zou het best eens kunnen kloppen dat er in het derde kwartaal van dit jaar een iPad mini met Retina display zal lanceren.

De nieuwe iPad mini 2 krijgt vermoedelijk een display met een resolutie van 2048×1536 pixels. Dit is een verdubbeling van de huidige iPad mini resolutie. De pixeldichtheid zal ook in de buurt moeten komen van de iPhone 5 met 326 ppi (pixels per inch).