Het lijkt erop dat Google een nieuwe interface voor Google Maps gaat lanceren. In het nieuwe ontwerp zal de zijbalk verdwijnen en wordt er nog meer gefocust op de kaarten zelf. Daarnaast zou er een diepere integratie met Google+ moeten komen. Google heeft verder ook de kleuren, iconen en tekststijlen aangepast. Dat blijkt uit twee uitgelekte screenshots.

Het zijn dus geen officiële screenshots van Google zelf. In de twee uitgelekte screenshots is te zien dat het linkermenu waarin routes gepland kunnen worden en locaties te vinden zijn verdwenen is. De kaart wordt hierdoor over het volledige scherm getoond. De gegevens en het menu worden als pop-up weergegeven.

Wanneer de nieuwe Google Maps interface uitgebracht zal worden is momenteel nog niet duidelijk. Wel staat voor volgende week Google I/O op het programma, dus dan wordt er mogelijk meer duidelijk.

Nieuwe Google Maps

Nieuwe Google Maps