We weten inmiddels dat Apple van 10 tot 14 juni de Worldwide Developers Conference gaat organiseren in San Francisco. Tijdens de WWDC 2013 wordt natuurlijk de nieuwe OS X 10.9 en iOS 7 onthult. Apple zal waarschijnlijk tijdens het ook de nieuwe Haswell MacBook’s en de Mac Pro onthullen.

MacBook Air

De nieuwe MacBook’s die we in juni kunnen verwachten zijn waarschijnlijk uitgerust met de Haswell processors van Intel, die naar verluidt op 3 juni officieel wordt aangekondigd. De Intel Haswell chips bieden naast algemene verbeteringen ook een gloednieuwe interne grafische kaart: Iris Graphics. Deze nieuwe grafische kaart presenteert tot wel twee keer beter als de huidige generatie Intel chips. Daarnaast biedt Iris Graphics ook ondersteuning voor 4K resoluties. Als Apple ervoor kiest om de MacBook Air met een Intel Haswell processor uit te rusten, dan is deze in theorie krachtig genoeg om een Retina display aan te drijven.

Eerder voorspelde analist Ming-Chi Kuo dat de nieuwe Haswell MacBook Air en MacBook Pro vlak na het evenement verkrijgbaar zullen zijn. De Haswell MacBook Pro Retina zal iets later uitgebracht worden, aldus de analist.

Haswell MacBook Air

via Cult Of Mac

  • Jim

    De Retina MacBook zien er prachtig uit maar kosten aardig wat centjes. Als ze nou wat goedkoper waren zou ik er zeker één kopen.