De huidige MacBook Air is bijna een jaar oud, en het wordt weer eens tijd voor een update. De MacBook Air is momenteel bij diverse grotere winkels beperkt op voorraad. Dit komt doordat er een nieuwe versie opkomst is. Hoogstwaarschijnlijk wordt de nieuwe MacBook Air tijdens het  WWDC 2013 evenement aangekondigd.

MacBook Air

De nieuwe MacBook’s die we in juni kunnen verwachten zijn waarschijnlijk uitgerust met de Haswell processors van Intel, die naar verluidt op 3 juni officieel wordt aangekondigd. De Intel Haswell chips bieden naast algemene verbeteringen ook een gloednieuwe interne grafische kaart: Iris Graphics. Deze nieuwe grafische kaart presenteert tot wel twee keer beter als de huidige generatie Intel chips. Daarnaast biedt Iris Graphics ook ondersteuning voor 4K resoluties. Als Apple ervoor kiest om de MacBook Air met een Intel Haswell processor uit te rusten, dan is deze in theorie krachtig genoeg om een Retina display aan te drijven.

We denken persoonlijk niet dat de MacBook Air een Retina display krijgt. Zoals we weten is de MacBook Air een instapmodel, een Retina display zou de nieuwe Air nog duurder maken. Terwijl de concurrenten steeds goedkopere laptops produceert. De MacBook Air moet wel kunnen concurreren met de goedkopere ultrabooks.

Apple kan er ook voor kiezen om twee versie’s van de MacBook Air uit te brengen, een normale versie en een Retina versie. Met zekerheid kunnen we niks zeggen, we moeten nog even geduld hebben en wachten op de WWDC 2013. Apple zal dan tijdens het evenement een aantal nieuwe producten aankondigen.