Vandaag heeft Microsoft de opvolger van de Xbox 360 aangekondigd. De nieuwe spelcomputer van Microsoft heet Xbox One en komt later dit jaar op de markt. De nieuwe Xbox One werd vandaag tijdens de XboxReveal-evenement in Redmond, thuisbasis van Microsoft geïntroduceerd. Clouddiensten, spraakherkenning en gebarenbediening gaan een grote rol spelen en Microsoft geeft Kinect, de controller en smart glass een flinke update.

Xbox One

Xbox One heeft 8GB aan werkgeheugen, een processor met acht rekenkernen, 500GB aan opslagruimte, USB 3.0-aansluitingen, Bly-Ray drive, WiFi-n inclusief WiFi direct. Verdere informatie werd niet bekendgemaakt.

Volgens Microsoft zou de Xbox One sneller tussen applicaties kunnen wisselen omdat het apparaat op drie verschillende besturingssystemen zou draaien: een gebaseerd op de Windows 8-kernel, het standaard Xbox-OS en een nieuwe besturingssysteem om de twee met elkaar te verbinden.

Gebruikers kunnen de Xbox One gebruiken om televisie mee te kijken. Daarnaast is er ook een televisiegids waarmee gebruikers kunnen bijhouden wanneer hun favoriete programma op TV is. Je kan zelfs met je stem van kanaal wisselen en de televisiegids oproepen. Het is echter nog niet bekend in hoeverre mensen buiten de VS de Xbox One kunnen gebruiken om televisie mee te kijken.

Verder biedt de Xbox One een verbeterde integratie van Skype. Je kan zelfs gesprekken voeren tijdens het film kijken, in dat geval verschijnt er aan de rechterkant een pop-up met daarin de gegevens van de beller.

De Xbox One komt ‘later dit jaar’ wereldwijd beschikbaar, waarbij Microsoft geen precieze introductiedatum en prijs heeft genoemd.