De saldo van je OV-chipkaart kan je op meerdere manieren checken, er bestaan inmiddels ook wat gratis en betaalde apps. Ontwikkelaar Daan Lemmen en Remco van der Veer pakken het net wat anders aan. De OV Saldo-app is niet zomaar de zoveelste saldo-checker app voor de  OV-chipkaart.

OV Saldo

De OV Saldo-app heeft een zeer overzichtelijke layout en brengt hetgeen dat het belangrijkste is terug: namelijk je saldo. De OV Saldo-app ondersteunt meerdere passen en daarnaast kan je ook je saldo realtime bekijken in de Passbook-app van Apple.

Om de OV Saldo-app te kunnen gebruiken dien je wel op de officiële website van de OV-chipkaart een account aan te maken. De app heeft namelijk je account gegevens nodig om te kunnen functioneren. De app geeft je een overzicht van je saldo, laatste check-in en de geldigheid van je OV-chipkaart.