Gisteren werd de opvolger van de Xbox 360 geïntroduceerd. De nieuwe spelcomputer van Microsoft heet Xbox One en komt later dit jaar op de markt. Het hoorde juist een mooi dag voor Microsoft te zijn, maar achteraf bleek het een droomdag voor Sony te zijn. De aandelen van het Japanse bedrijf schoten namelijk omhoog nadat Microsoft de Xbox One had aangekondigd.

PS4 vs Xbox One

Befaamde blogs als Kotaku noemen inmiddels de nieuwe Xbox One een drama. Ook op het forum van Kotaku is men totaal verbijsterd van wat Microsoft nu precies aan het doen is. We weten natuurlijk dat de Japanners geen fan zullen zijn van de Xbox, maar zelfs Westerlingen vinden de Xbox One dubbel niks. In een tweet-battle op de Amerikaanse website GameSpot gaat slechts 11 procent voor de Xbox One en koopt 89 procent een PlayStation 4.

Zoals het er nu uitziet is de PlayStation 4 de publieksfavoriet, maar we moeten natuurlijk nog even afwachten hoe de PS4 zal zijn. Gisteren bracht Sony zelfs een teaserfilmpje uit van de PS4. In het 39 seconden durende video is het uiterlijk van de PS4 wazig te zien.

Tweet-battle uitslag van GameSpot:

Tweet Your Allegiance Now