MacRumors heeft de eerste benchmarks test van de nieuwe Mac Pro in handen gekregen. De benchmark test is uitgevoerd met het programma Geekbench 2. Geekbench 2 is een veelgebruikte programma om de processorkracht van onder andere een Mac te meten.

Mac Pro 2013

De nieuwe Mac Pro beschikt over een Ivy Bridge E Xeon E5-2697 v2 processor en heeft maar liefst 64GB aan RAM-geheugen. De geteste Mac Pro behaalde een score van 23901 punten. Tergvergelijking: De krachtigste model uit de vorige generatie scoorde 21980 punten.

Apple heeft de nieuwe Mac Pro nog niet uitgebracht, naar verwachting wordt het later dit jaar uitgebracht. Over de prijs van de nieuwe Mac Pro is ook nog niks bekend gemaakt.

Mac Pro benchmarks

Bij het zien van de bovenstaande benchmarks zijn veel mensen teleurgesteld in de prestaties van de nieuwe Mac Pro. De Geekbench score is namelijk niet gel veel hoger dan de huidige Mac Pro.

John Poole van Primate Lag vindt dat de benchmarks van de nieuwe Mac Pro vrij weinig zegt over de echte prestaties van het apparaat. De Mac Pro waarop een Geekbench test is uitgevoerd is volgens John Poole nog een testmodel. Er zal vast en zeker nog een hoop hardware, software en firmware problemen kunnen zijn die de score kunnen beïnvloeden.

Als we John Poole mogen geloven zal de uiteindelijke score van de nieuwe Mac Pro veel hoger zijn. Hij verwacht namelijk op een Geekbench-score van meer dan 30.000 punten.