Apple’s belangrijkste toeleveranciers Foxconn wacht niet op de iWatch, maar brengt zelf een smartwatch uit die verbinding kan leggen met de iPhone. Foxconn gaf afgelopen woensdag een demonstratie van zijn iPhone-compatible smartwatch tijdens een bijeenkomst met aandeelhouders.

Foxconn Smartwatch

De smartwatch van Foxconn kan je hartslag en ademhaling meten, mocht de resultaten hiervan niet optimaal zijn, dan krijgt de gebruikers enkele suggesties om deze te verbeteren. Daarnaast is ook het ook mogelijk om iPhone-notificaties en Facebook berichten te ontvangen en wordt de bezitter geïdentificeerd door de ingebouwde vingerafdrukscanner.

Hon Hai topman Terry Gou vertelde dat het de bedoeling is om in de toekomst nog meer nieuwe features aan de smartwatch toe te voegen. Met de komst van een eigen smartwatch wil Foxconn laten zien dat het minder afhankelijk wil zijn van Apple.

Een prijs of verkoopdatum voor Foxconn’s smartwatch is nog niet bekend.

via Want China Times.