Een stalker hebben of iemand die je constant belt is natuurlijk heel erg irritant. Het blokkeren van een ongewenste telefoonnummer zou dus ideaal zijn, maar een nummer blokkeren is echter niet heel eenvoudig. Om een telefoonnummer te laten blokkeren dien je eerst contact op te nemen met je provider, soms kunnen zij je ook hierbij niet helpen.

iOS 7 logo

Apple heeft in iOS 7 een nieuwe feature toegevoegd om gemakkelijk telefoonnummers van ongewenste personen te blokken. Zodra je iemands telefoonnummer blokkeert zal je nooit meer een telefoon’tje, sms’je en FaceTime-oproep van die persoon krijgen.

Hoe blokkeer ik telefoonnummers in iOS 7?

Stap 1: Ga naar de telefoon-app, open dan het contact die je wilt blokkeren. (Je dient wel de telefoonnummer eerst op te slaan in je contacten)

iOS 7 telefoonnummers blokkeren

Stap 2: Onderaan vind je dan de optie ‘blokkeer deze beller’. Druk daar op.

iOS 7 telefoonnummers blokkeren

LET OP: Belt de beller anoniem dus met #31# dan kan diegene je gewoon bereiken, dit omdat diegene dan anoniem belt en dus geen nummer meegeeft.

 • Gerard

  Je kan ook gewoon een app via Cydia downloaden die ook telefoonnummers blokkeert.

 • Merijn

  Waarom zou je als het al een standaard functie van iOS 7 is? En bovendien, iOS 7 jailbreaken is volgens mij nog niet mogelijk. (kan het fout hebben hoor)

  • Je hebt gelijk, er bestaat nog geen jailbreak voor iOS 7.

 • Demi

  Een vriendin van mij kan je niet bellen als je anoniem belt, hoe stel je dat in.
  Zij heeft ook een iPhone