Vodafone klanten die een RED abonnement hebben zullen straks gratis toegang krijgen tot het 4G-netwerk. Om gebruik te kunnen maken van het 4G-netwerk van Vodafone dien je natuurlijk wel te beschikken over een smartphone of tablet dat 4G-internet ondersteund.

Vodafone 4G

Vodafone heeft gisteren via een persbericht laten weten dat alle RED abonnementen kosteloos toegang zullen krijgen tot het 4G-netwerk. Voorheen zouden enkel klanten met een Vodafone RED SUPER of Vodafone RED Business toegang krijgen tot het snellere internet.

Vodafone gaat zijn 4G-netwerk later deze zomer uitrollen, de internet snelheid van klanten die een RED abonnement hebben worden automatisch verhoogd. Helaas kunnen Vodafone klanten met een iPhone 5 of iPad 4 niet de snellere internet gebruiken. De frequentie die Vodafone gaat gebruiken voor zijn 4G-netwerk wordt namelijk niet door de iPhone 5 ondersteund.

Wel geeft Vodafone aan dat de iPhone 5 en iPad 4 frequentie enkel in de drukke gebieden gebruikt zal worden, aan welke gebieden we moeten denken is nog niet bekend gemaakt. Zodra we meer weten, laten we u het natuurlijk zo gauw mogelijk weten.