Er circuleren al maanden geruchten dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een smartwatch, genaamd iWatch. Nu blijkt uit gegevens van het Japanse patentbureau dat Apple de merknaam iWatch in Japan heeft geregistreerd voor een horloge of een handheld computer.

iWatch Maps

Verschillende analisten verwachten dat de iWatch nog dit jaar op de markt verschijnt, en andere verwachten weer dat we tot 2014 moeten wachten. Het is dus wel vrij zeker dat Apple een smartwacht gaat uitbrengen, maar wanneer is nog de vraag.

Een smartwatch kan informatie afbeelden die al op een smartphone is verschenen, denk hierbij aan e-mails, foto’s berichten en de muziekspeler bedienen. Dit zijn de features van de huidige Pebble smartwatch. We gaan ervan uit dat Apple daar veel verandering in kan brengen, door een iWatch uit te brengen met biometrische sensoren en de mogelijkheid om de navigeren.