Het is alweer vijf maanden geleden dat er een nieuwe jailbreak uitgebracht werd. De Evad3rs dev-team bracht toen de Evasi0n jailbreak tool uit, waarmee een untethered jailbreak van iOS 6.0 tot iOS 6.1.2 uitgevoerd kon worden. Apple bracht na een korte periode iOS 6.1.3 uit om onder andere de Evasi0n jailbreak te patchen.

Jailbreak iOS 7

Zoals we alleen weten heeft Apple zijn nieuwste mobiele besturingssysteem iOS 7 tijdens de WWDC keynote onthuld. Momenteel is iOS 7 nog in bèta fase, als we de geruchten mogen geloven zal iOS 7 op 18 september samen met de iPhone 5S gelanceerd worden.

Jailbreak tweak ontwikkelaar Ryan Petrich, bekend van de zeer populaire jailbreak app Activator heeft in een tweet een zeer interessante afbeelding geplaatst. Op de afbeelding is te zien dat de Activator tweak een error melding geeft. iOS 7 zou namelijk voor Activator nog te nieuw zijn en nog niet getest is, hierdoor zou Activator nog niet helemaal goed functioneren.

iOS 7 Activator tweak

Voor de jailbreak liefhebbers onder ons is dit natuurlijk super nieuws. Er bestaat dus toch een mogelijk om de nieuwe iOS 7 te jailbreaken. Hoewel het Ryan Petrich is gelukt om iOS 7 te jailbreaken, betekent dit niet dat we meteen een jailbreak voor iOS 7 kunnen verwachten. Een jailbreak ontwikkelen kost namelijk veel tijd en het merendeel van de jailbreak tweaks dienen nog bijgewerkt te worden om iOS 7 te ondersteunen.

  • NNboss

    hoe moet je ios 7 beta 5 jailbreaken dan of beta 6?

    • Er is nog geen jailbreak uitgebracht voor iOS 7.