In een tv-programma genaamd tech|bytes van abcNEWS werd de iPhone 5 van Apple tot de meest gehate smartphone uitgeroepen. In tegendeel werd de Samsung Galaxy S4 vorig jaar uitgeroepen tot de meest geliefde smartphone. Nu vragen we ons natuurlijk af hoe een onaangekondigde smartphone tot de meest geliefde toestel uitgeroepen kan worden. De Galaxy S4 is namelijk op 14 maart 2013 geïntroduceerd en sinds eind mei verkrijgbaar.

Apple iPhone 5 - Samsung Galaxy S4

Philip Elmer-DeWitt van Fortune rook onraad en besloot op onderzoek uit te gaan. Een onderzoek waarin de iPhone 5 als de meest gehate smartphone werd uitgeroepen bestaat namelijk niet. Wel blijkt een redacteur van de Britse sensatiekrant Daily Mail creatief met conclusies te zijn omgesprongen.

Onderzoeksbureau We Are Social blijkt wel een onderzoek te hebben uitgevoerd. Ze analyseerden blogs, tweets en online forums op de dag van de release. Daaruit bleek dat er op de dag van de release maar liefst 1,7 miljoen keer over de iPhone 5 werd gesproken en maar 140.000 keer over de Samsung Galaxy S4. Van alle berichtgeving over de iPhone 5 had 20 procent een negatieve reactie, waarbij veel werd geklaagd over de nieuwe Lightning-connector. Bij de Galaxy S4 had 11 procent van alle berichtgeving een negatieve reactie.

Waar het eigenlijk op uit komt is dat We Are Social nergens gezegd geeft dat de iPhone 5 het meest gehate smartphone is. Dat is het werk van Victoria Woollaston werkzaam bij de Daily Mail.

Geïnteresseerden kunnen de video hieronder bekijken:

via iPhoneclub