Het kan wel eens voorkomen dat je wat problemen hebt met je iPhone, iPad en/of iPod touch. Je zou dan natuurlijk heel graag je iOS-apparaat via iTunes willen herstellen naar de fabrieksinstellingen. Zodra je dit doet zal de software van je iPhone, iPad of iPod touch ook direct bijgewerkt worden naar de nieuwste versie van iOS. Voor de jailbreakers onder ons is dit wel een groot probleem, we willen natuurlijk onze jailbreak behouden.

Semi-Restore

Aangezien Apple altijd de jailbreak in de meest recente iOS-versie patched kunnen jailbreakers die graag hun jailbreak willen behouden niet updaten of herstellen. Sinds kort is er een nieuwe programma uitgebracht genaamd SemiRestore. Dit programma maakt het mogelijk om je toestel te herstellen zonder dat het te upgraden. Dit is super nieuws voor de jailbreak liefhebbers, ze kunnen nu namelijk altijd hun iPhone, iPad of iPod touch herstellen en daarna weer jailbreaken.

Semi Restore ondersteund de volgende iOS-apparaten: iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad mini, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad touch 4G en iPod touch 5G. Semi Restore ondersteund iOS 5 tot en met iOS 6.1.2.

LET OP: Al je gegevens gaan door dit proces verloren, maak een reservekopie via iTunes voordat je begint!

Stap 1: Download SemiRestore via onze Download Jailbreak Tools pagina.

Stap 2: Sluit nu uw iPhone, iPad of iPod touch aan op uw computer en open SemiRestore.

SemiRestore

Stap 3: Druk nu op de knop ‘SemiRestore’ om te beginnen met het herstellen van je iPhone, iPad of iPod touch.

SemiRestore

Stap 4: Zodra het herstellen gelukt is zal je iPhone, iPad of iPod touch opnieuw opstarten. Je kunt nu de reservekopie terugzetten of je apparaat als nieuw configureren en daarna opnieuw jailbreaken als je wilt.