De hackers van Firecore hebben hun populaire jailbreak tool Seas0nPass bijgewerkt om de nieuwe iOS 5.3 te ondersteunen. Met de vernieuwde Seas0nPass kan je op de Apple TV 2G een tethered jailbreak uitvoeren. Helaas is het nog steeds niet mogelijk om de derde generatie Apple TV te jailbreaken. Bij de nieuwe Apple TV zijn er helaas onvoldoende beveiligingslekken gevonden om untethered jailbreak te realiseren.

Seas0nPass

Voor degenen die over een Apple TV 2G beschikken hebben we een jailbreak handleiding gemaakt. LET OP: Deze jailbreak handleiding is enkel voor de tweede generatie Apple TV en dus NIET voor de nieuwe Apple TV 3G.

Laten we beginnen met het jailbreaken van uw Apple TV 2G op de nieuwe iOS 5.3.

Stap 1: Download Seas0nPass en installeer het. [Windows / Mac]

Stap 2: Start SeasonPass op en klik op Create IPSW.

Seas0nPass

Stap 3: Deze stap is geautomatiseerd, Seas0nPass zal alle nodige bestanden downloaden die nodig zijn om een custom firmware te creëren voor uw Apple TV 2G.

Seas0nPass

Stap 4: Sluit nu uw Apple TV 2G aan op uw computer met de meegeleverde micro-USB-kabel, maar houd het netsnoer nog losgekoppeld! Zodra het verbonden is, dien je de Apple TV 2G in DFU mode te zetten.

Houd de ‘MENU’ en ‘PLAY / PAUSE “knoppen voor 7 seconden tegelijkertijd op uw Apple TV afstandsbediening

Seas0nPass

Stap 5: Als u de vorige stap correct heeft uitgevoerd zal iTunes automatisch opstarten, Seas0nPass zal zijn ding doen, u dient daarna iTunes naar de aangemaakte custom firmware te verwijzen. (Mac dient u ALT knop en Windows Shift knop ingedrukt houden) daarna in iTunes op herstellen drukken.

Seas0nPass

Tethered booten

Stap 1: Start Seas0nPass opnieuw op en klik op Boot Tethered.

Seas0nPass

Stap 2: Plaats uw Apple TV 2G in DFU-modus door de MENU en PLAY/PAUSE knoppen van de Apple TV Remote 7 seconden lang in te houden.

Seas0nPass

Stap 3: Zodra de tethered boot klaar is haal je de USB-kabel uit je Apple TV en sluit je de HDMI-kabel aan voor dat het lampje stopt met knipperen. De stroomkabel moet aangesloten blijven.

Veel plezier met je nieuwe jailbreak!

PS: Het kan zijn dat je Apple TV in een keer uitgeschakeld wordt, zodra dit gebeurd dien je de Tethered booten stappen opnieuw te verrichten.

  • Jimmy

    hoi wanneer komt de untherered versie voor de Apple tv 2 5,3 uit

    groetjes Jim

    • Momenteel is er niks bekend over een Untethered Jailbreak.