Inmiddels heeft KPN ruim de helft van Nederland voorzien van de snellere 4G mobiel internet. Helaas kunnen KPN klanten met een iPhone en/of een iPad geen gebruik maken van het 4G-netwerk. Het 4G-netwerk van KPN wordt namelijk op de 800 Mhz-frequentie uitgerold, de iPhone en de iPad ondersteunen dit frequentie niet.

KPN 4G Internet

Het goede nieuws voor KPN klanten is dat KPN in Delft, Scheveningen en Wassenaar een proef met mobiel internet via 4G is begonnen. “Doelstelling van de proef is om ervaring op te doen met het gebruik van 1800 MHz en het bereiken van zeer hoge snelheden”, aldus KPN

Bij 4G over de 800 Mhz-frequentie is het mogelijk om downloadsnelheid tot 50 Mbps te behalen, en bij 4G over de 1800 Mhz-frequentie moeten snelheden van 100 Mbps kunnen worden gehaald. Of veel klanten in de praktijk een hogere snelheid zullen behalen, is nog de vraag.

De eerste proef wordt gedaan op de campus van de TU Delft, maar tegelijkertijd worden opstelpunten in Scheveningen en Wassenaar opgebouwd. Het 1800 MHz-netwerk van KPN wordt later ingezet voor extra capaciteit en hogere snelheden in dichtbevolkte gebieden. In de grote steden kunnen KPN klanten met een iPhone en/of iPad dus wel het snellere 4G-netwerk gebruiken. Welke steden dit zijn heeft KPN nog niet bekend gemaakt.

via Nu.nl