Gisteren werd de mogelijke releasedatum van de iPhone 5S uitgelekt. De iPhone 5S zou volgens de website Forbes op 20 september gelanceerd worden en een korte tijd daarna zou Apple van plan zijn om de budget iPhone te introduceren. De lanceerdatum van de iPhone 5S is gebaseerd op de lancering van iOS 7, die op 18 september beschikbaar zal zijn.

Budget iPhone 6

We verwachten dat de iPhone 5S qua design vrijwel identiek blijft aan de huidige iPhone 5. De nodige vernieuwingen vinden echter achter de behuizing plaats. Denk hierbij aan een de snellere A7-processor, 12-megapixel camera, NFC-chip, vingerafdrukscanner, 2GB aan werkgeheugen en verkrijgbaar in verschillende kleuren

Over de specificaties van de budget iPhone is er niet zoveel bekend. Verschillende websites en analisten beweren dat de budget iPhone een 4-inch scherm heeft net zoals de iPhone 5 en dat de behuizing gemaakt is van plastic. Net zoals de iPhone 5S zal de budget iPhone ook in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn.

Om u een idee te geven hoe de budget iPhone eruit kan zien heeft de website MacRumors een realistisch 3D rendering laten maken. Net zoals de geruchten voorspellen toont dit concept ook een budget iPhone in meerdere kleuren en gemaakt van plastic.

Als de beweringen van Forbes correct zijn komt de budget iPhone ergens in oktober/november van dit jaar. Laten we maar genieten van de 3D renderings: