Apple heeft de nieuwe MacBook Air voorzien van de zuinigere Intel Haswell processor. Door het toepassen van de Intel Haswell processor en de nieuwe OS X Mavericks heeft de MacBook Air een gemiddelde batterijduur van 16 uur. Dit is natuurlijk  super lang, maar Apple wil nog een stapje verder.

MacBook Air

Als we CultofMac mogen geloven zal Apple de volgende generatie MacBook’s willen voorzien van een energiezuinige IGZO-scherm. Door de combinatie van de Intel Haswell processor en de IGZO-scherm zou de batterijduur van de MacBook Air maar liefst 24 uur kunnen zijn.

Apple heeft de MacBook Pro en de MacBook Pro met Retina scherm nog niet voorzien van een upgrade. De nieuwe MacBook Pro’s moeten natuurlijk ook nog de zuinigere Intel Haswell processor krijgen. De MacBook Pro is wat krachtiger dan de MacBook Air en hierdoor verbruikt hij natuurlijk meer energie. De batterijduur van de MacBook Pro zou dus iets minder langer meegaan.