Android, de mobile besturingssysteem van Google blijft maar terrein winnen. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau IDC. In het tweede kwartaal van 2013 was 80 procent van alle verscheepte smartphones een Android toestel. Volgens IDC komt de groei door de opkomst van goedkope Chinese Android smartphones. In het tweede kwartaal van 2012 was het marktaandeel van Android nog 69,1 procent. In het afgelopen kwartaal is dit percentage door gegroeid naar 79,1 procent.

iOS vs Android

Het marktaandeel van iOS daalde van 16,6 naar 13,2 procent. Terwijl Apple in het tweede kwartaal van 2013 ruim 20 procent meer iOS-apparaten heeft verscheept ten opzichte van een jaar geleden. Het is alweer een jaar geleden dat de iPhone 5 werd gelanceerd, zodra Apple dit jaar een nieuwe iPhone lanceert zal het volgens IDC weer marktaandeel terug kunnen winnen.