Momenteel zijn er al meerdere game consoles op de markt die op het Android besturingssysteem van Google draaien. Als we het doorgaans goed geïnformeerde Game Informer mogen geloven komt Amazon dit jaar met een eigen Android game console. Dit meldt Game Informer op basis van enkele anonieme bronnen.

Amazon Game Studios

De nieuwe Android game console van Amazon zou een fysieke controller krijgen, en zou voor Black Friday verkrijgbaar moeten zijn. Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving Day, een vrijdag. De meeste werknemers hebben die dag ook vrij en daardoor gaan er veel mensen winkelen. Het wordt beschouwd als het begin van het seizoen voor kerstinkopen.

Wat betreft games aanbod zou Amazon vooral zijn eigen Amazon Appstore met Android-apps willen promoten, die het nu al inzet voor e-reader Kindle Fire. In het verleden wist Amazon al tijdelijke exclusiviteit voor enkele Android-games te bewerkstelligen, zoals het populaire Plants vs. Zombies.

Verder wordt gemeld dat Amazon al geruime tijd mensen uit de game-industrie aanneemt, bijvoorbeeld de voormalige executive producer van Gears of War en Quantum Break. Het bedrijf heeft hiervoor een aparte divisie opgericht, Amazon Game Studios. Amazon heeft nog niet gereageerd op het gerucht.