De doorgaans betrouwbare Amerikaanse website AllThingsD meldde eerder dat de nieuwe iPhone 5S en iPhone 5C op 10 september gepresenteerd zouden worden. Andere betrouwbare Amerikaanse media hebben dit inmiddels ook bevestigd. Er komen nu steeds meer berichten naar buiten dat de iPhone 5S en iPhone 5C vanaf 20 september in de winkels zullen liggen.

iPhone 5S - iPhone 5C

Het Japanse Nikkei en de Griekse Techmaniacs hebben van betrouwbare anonieme bronnen vernomen dat zowel de goedkopere iPhone 5C als de iPhone 5S op 20 september te koop zullen zijn. Dit komt bovendien ook in lijn met eerdere iPhone presentaties, waarbij vaak ongeveer anderhalve week na de onthulling de iPhone verkrijgbaar was in de winkels.

Eerder werd gedacht dat de iPhone 5S en iPhone 5C ergens in oktober pas verkrijgbaar zou zijn. De verwachting is dat er rond die tijd de nieuwe iPad 5 en de iPad mini 2 met Retina scherm gelanceerd zal worden.