Sony heeft gisteren tijdens de Gamescom persconferentie bekend gemaakt dat de PlayStation Vita en de PlayStation 3 in prijs worden verlaagt. Vanaf 21 augustus zal de PlayStation Vita WiFi-model 199 euro kosten, voorheen was dit 249 euro. De PlayStation 3 met 12GB aan opslag zal ook 199 euro kosten, voorheen was dit 250 euro.

PS Vita - PS3

De PlayStation Vita memorycards zullen ook in prijs verlaagd worden, maar de nieuwe prijs hiervan is niet bekend gemaakt. Ook heeft Sony niet bekend gemaakt hoeveel de 3G-versie van de PlayStation Vita gaat kosten. We verwachten namelijk dat deze ook in prijs gereduceerd wordt.

Wie straks een PlayStation 4 aanschaft en over een PlayStation Vita beschikt kunnen gebruik maken van de nieuwe stream mogelijkheden. Zo is het mogelijk om PS4 games te streamen naar het scherm van de PS Vita.