Volgens het doorgaans betrouwbare website ETNews zal de nieuwe Samsung Galaxy S5 een metalen behuizing krijgen. Eerdere geruchten voorspelde een aluminium behuizing. Naar verluidt wil Samsung de nieuwe metalen behuizing later dit jaar gaan produceren. Er is inmiddels al een prototype van de behuizing in Europa gefabriceerd.

Samsung Galaxy SV - Samsung Galaxy S5

Het is nog niet bekend van welk soort metaal de behuizing is gemaakt. Samsung zou eerst een uitvoerig test willen uitvoeren met een prototype. Het meest bekende probleem van een metalen behuizing is dat het ontvangst van de antenne beïnvloed wordt.

Daarnaast zijn metalen behuizing ook moeilijker te produceren dan kunststof behuizingen. Een tweede nadeel van een metalen behuizing is dat het productiekosten veel hoger zal uitvallen en de productieprocessen zal ook veel meer tijd in beslag nemen. Dit zal de Samsung Galaxy S5 veel duurder maken dan zijn voorgangers.