De Turkse douane heeft in de provincie Artvin een flinke hoeveelheid nagemaakte exemplaren van de iPhone 5S in beslag genomen. De iPhone 5S clones werden met een bestelwagen vanaf Georgië naar Turkije vervoerd. Tijdens een X-rayscan trof de douane 6990 nagemaakte iPhone 5S exemplaren en 725 onderdelen.

iPhone 5S

De iPhone 5S clones werden achterin de cabine aangetroffen en waren verstopt in twintig dozen. De in beslag genomen iPhone 5S exemplaren hebben naar verluidt een marktwaarde van drie miljoen pond. De smartphones en het voertuig is in beslag genomen. Tegen de chauffeur is er een juridisch proces begonnen.

Zoals we allen weten heeft Apple de iPhone 5S nog niet eens uit gebracht. Naar verwachting zal Apple de iPhone 5S en iPhone 5C op 10 september presenteren en zijn ze vanaf 20 september verkrijgbaar.

via CNNTURK