De website Fanaticfone heeft een aantal nieuwe foto’s van de iPad 5 gepubliceerd. Uit de gelekte foto’s is te zien dat de iPad 5 een nieuwe ontwerp heeft gekregen. Apple heeft het ontwerp van de iPad mini ook toegepast op de iPad 5, waardoor hij flink dunner en kleiner wordt.

iPad 5

De foto’s tonen de behuizing van de volgende generatie iPad zonder het scherm en andere hardware onderdelen. Volgens Fanaticfone weegt de behuizing maar liefst 100 gram lichter als zijn voorganger. Over het totaalgewicht van de iPad 5 valt nog weinig te zeggen, door dat alle onderdelen nog missen.

De iPad 5 wordt wel minder breed dan zijn voorganger. De hoogte van 24 centimeter blijft ongeveer gelijk, de breedte zou van 18,6 cm naar 16,8 cm gereduceerd zijn. Dit zou onder andere mede mogelijk gemaakt zijn door het nieuwe ontwerp. Verder heeft de iPad 5 net zoals de iPad mini een dunnere bezel.

Naar verwachting zal Apple de nieuwe iPad 5 na de zomer lanceren, ergens in september of oktober. Naast de iPad 5 gaat Apple ook nog een iPad mini 2 uitbrengen.