Een paar dagen geleden had app ontwikkelaar Nick Frey in de broncode van iOS 7 bèta 4 ontdekt dat de iPad mini 2 geen Retina scherm bevat. De doorgaans betrouwbare Amerikaanse zakenkrant the Wall Street Journal meldt dat de iPad mini 2 in het vierde kwartaal van dit jaar zal verschijnen met een hogere resolutie scherm, of te wel Retina display.

iPad mini 2

Als we de bronnen van the Wall Street Journal mogen geloven heeft Apple al Retina schermen besteld bij Sharp, LG en Samsung. Het laatste genoemde fabrikant is als laatst ingeschakeld om te zorgen dat er voldoende schermen op voorraad is.

Google heeft afgelopen week nog de Nexus 7 met Full HD-scherm gelanceerd. Volgens WSJ ligt het voor de hand dat Apple de iPad mini 2 met een Retina scherm gaat voorzien. De iPad mini 2 zou door de Retina scherm beter kunnen concurrenten met de tablets van Google en Asus. Daarnaast heeft WSJ ook erover dat Apple de iPad mini 2 in verschillende felle kleuren wilt uitbrengen.