De BlackBerry Messenger voor iPhone en Android zou dit weekend voor beide mobiele besturingssystemen uitgebracht worden. BlackBerry heeft vandaag op zijn website laten weten dat de uitrol wat vertraging op heeft gelopen. De iOS-app van BlackBerry Messenger is sinds zaterdag al verkrijgbaar in een aantal landen, onder andere: Nieuw-Zeeland, Australië, Maleisië, India en Verenigde Arabische Emiraten.

BlackBerry Messenger

Gisteren lekte de Android app van BlackBerry Messenger, die in een zeer korte periode door meer dan miljoen gebruikers werd gedownload en geïnstalleerd. De massale installatie die de gelekte BBM-app veroorzaakte verliep echter niet zonder problemen. De online berichtendienst lag een geruime tijd uit en velen konden zelfs geen berichten met elkaar uitwisselen.

BlackBerry heeft er nu voor gekozen om de BBM-app voor iPhone en Android gefaseerd per land uit te rollen. BlackBerry heeft helaas niet bekend gemaakt welke specifieke landen eerst aan de beurt zijn en wanneer de uitrol van start gaat.

“Ons team werkt dag en nacht om BBM naar Android en de iPhone te brengen, maar we willen dezelfde kwaliteit bieden die gebruikers van BBM verwachten.”

via Techmania.nl