Medewerkers van de Amerikaanse provider AT&T, Apple Store en de Amerikaanse tak van T-Mobile kregen eerder een vakantieverbod gelegd. Zo mocht het personeel van 20 tot en met 22 september geen vakantiedagen nemen. De providers willen namelijk dat er voldoende personeel aanwezig is tijdens de iPhone release.

iPhone 5C - iPhone 5S

Nu hebben retailers en distributeurs in het Verenigd Koninkrijk zich ook schrap gezet voor de naderende iPhone 5S / iPhone 5C release. De Britse krant The Guardian beweert namelijk dat Apple de aankomende nieuwe iPhone’s op 20 en 27 september gaat afleveren bij retailers en providers.

Sources close to people involved in the courier industry claim that bookings have been made for the weeks including those dates, with shops being encouraged to expect sales to begin on the Friday of each respective week.

Matt Warman van The Guardian geeft aan dat het niet duidelijk is waarom er twee verschillende afleverdata’s genoemd worden. Het zou best kunnen dat de iPhone 5S op 20 september wordt gelanceerd en de iPhone 5C een week later op 27 september, of juist andersom.

Naar verwachting beschikt de iPhone 5S over een vingerafdrukscanner, de snellere A7-chip, een verbeterende iSight-camera met 12 of 13 megapixels en super slow motion video opname op 120 frames per seconden.

Over de specificaties van de iPhone 5C is er weinig bekend. We denken dat de iPhone 5C qua specificaties erg veel op de iPhone 5 zal lijken maar dan gemaakt van polycarbonaat plastic.

Beide iPhone’s zullen beschikbaar zijn in meerdere kleur varianten.