De Amerikaanse website MacRumors heeft van een betrouwbare bron vernomen dat de eerste voorraad iPhone 5C onderweg is van China naar de VS. Zoals u gisteren kon lezen heeft Apple een uitnodiging gestuurd naar de pers voor een bijeenkomst dat op dinsdag 10 september wordt gehouden. Tijdens deze evenement wordt waarschijnlijk de nieuwe iPhone 5S en de goedkopere iPhone 5C onthuld.

iPhone 5C

Het is dus niet gek dat de iPhone’s nu al verscheept worden. Naar verluidt heeft Apple 1,2 miljoen iPhone 5C exemplaren verscheept naar de VS. Het ziet er naar uit dat Apple zeker wil zijn dat er voldoende toestellen op voorraad is om de eigen Apple Stores, providers en retailpartners te voorzien van nieuwe iPhone’s.

Normaliter start de verkoop van nieuwe iPhone’s anderhalve week na de aankondiging. We gaan ervan uit dat de iPhone 5S en iPhone 5C vanaf 20 september officieel te koop zullen zijn in onder andere de VS, Duitsland, Japan, Engeland en Frankrijk.