De onthulling van de iPhone 5C en de iPhone 5S is nog maar een paar dagen van ons verwijderd. Apple zal aanstaande dinsdag 10 september twee nieuwe iPhones aankondigen. Volgens interne berichtgeving zal de Duitse tak van Vodafone en het Canadese TELUS binnenkort de verkoop van de iPhone 5 32GB en 64GB model staken. Beide operators lijken zich voor te bereiden op de komst van de iPhone 5S en de iPhone 5C.

iPhone 5C - iPhone 5S

Vodafone Duitsland zou ook nog eens van plan zijn om de verkoop van de iPhone 4S met 16GB aan opslagruimte te staken. Over de iPhone 5 met 16GB opslag wordt er niet gesproken, waarschijnlijk zullen beide providers deze iPhone blijven verkopen als een goedkoper alternatief. Vanaf 28 september zal TELUS stoppen met het verkopen van de iPhone 5.

Het interessante aan dit verhaal is dat Apple de iPhone 5C als een budgetmodel op de markt gaat brengen. We gaan er dus van uit dat de iPhone 5C goedkoper moet zijn dan de huidige iPhone 5. Apple verkocht tot nu toe altijd een oudere iPhone met zo min mogelijk opslag als budgetmodel. Het blijft ons een raadsel. Over drie dagen vindt het Apple evenement plaatst, dan zullen we er achter komen wat Apple van plan is.

De iPhone 5S en iPhone 5C zullen mogelijk vanaf 20 september te koop zijn in de VS, Duitsland, Frankrijk, Canada en Engeland. Waarschijnlijk volgt Nederland en België anderhalve week na de officiële lancering.