Waarom is het zinvoller om online poker te spelen op je iPhone of Android smartphone?

De iPhone en Android lijken min of meer op Darth Vader en the Jedi Knights. Beide zitten namelijk in een verscherpte concurrentie. Android toestellen en de iPhone hebben zo een beetje dezelfde functies. U kunt ze bijvoorbeeld gebruiken om te bellen, sms’en, uw Facebook-pagina updaten en of Angry Birds spelen.

Poker

Maar als het aankomt op mobiel pokeren, zijn deze twee mobiele besturingssystemen dan hetzelfde?

De forse stijging van online gokken en poker in het bijzonder, heeft geleid tot de ontwikkeling van vele poker apps voor alle grote mobiele platformen, iPhone en Android in het bijzonder.

De vraag is dan: Als er toch apps zijn voor beide platformen, waarom heeft het dan zin om op een iPhone poker te spelen?

iOS van Apple is het meest populaire besturingssysteem bij ontwikkelaars. iPhone-bezitters hebben dan hierdoor vaak veel sneller toegang tot de beste apps, terwijl Android-gebruikers vaak langer moeten wachten. Gezien de ontwikkelaars zich vaker meer richten op iOS, zijn de apps hierdoor ook vaak superieur dan de Android-versies.

Ook de veiligheid van Apple krijgt van ons de duimen omhoog. Hoewel er talloze apps beschikbaar zijn op Google Play, zijn de Android-gebruikers vatbaar voor virussen. Een smartphone hebben met een kwaadaardige software is geen grap, en je wilt echt niet weten wat er gebeurt wanneer u op het punt staat om een grote pot met geld te winnen tijdens online pokeren.

Een andere voordeel van het spelen van poker op de iPhone is dat Apple iPhones een echte soepele gameplay biedt. Waarom zou je dan iets anders willen als je aan tafel zit?

Daarnaast kunnen Apple apparaten zonder moeite met elkaar synchroniseren. Ook de interface van apps bij verschillende iOS-apparaten blijft hetzelfde of soortgelijk. Dus als iemand over een iPod touch, iPhone, iPad of een Mac beschikt kunnen al deze apparaten zonder moeite met behulp van iCloud met elkaar synchroniseren. Zodra je een account bij iCloud aanmaakt zullen al je apparaten automatisch met elkaar synchroniseren. Denk hierbij aan bladwijzers, apps, foto’s en contacten. Zo is het ook mogelijk om direct te beginnen met het spelen van poker op de iPhone en vervolgens naadloos over te overschakelen op een iPad of Mac.

Online poker komt in verschillende smaken, net als de iPhone zelf. Dus welke is het beste om te spelen?

Texas Hold’em is zeker de meest populaire, hierdoor zul je geen tekort aan tegenstanders hebben. Je kan op elk gewenste moment tegen meer dan tienduizenden spelers pokeren, hoewel de meeste van hen in een lagere stakes game spelen.

Wat ook een zeer interessant poker variant is voor iPhone-spelers zijn de snelheid varianten. Hier kun je namelijk van tafels veranderen zodra je op folden drukt. Hierdoor zit je nooit naar andere spelers te kijken tot dat ze uitgespeeld zijn. Dit kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld in de trein zit, of gewoon tijd zit te doden.

Het kleinere scherm van de iPhone is niet in je nadeel. De meeste internet pokerspelers doen geen moeite om met elkaar te chatten. Zo ben je dus ook niet verplicht om steeds maar met die lastige touchscreen toetsenborden te typen terwijl je zit te spelen. Dat betekent dat u tegelijk met iedereen kan spelen op een PC of Mac.

Er is zelfs een app voor iPhone-gebruikers die graag voorzichtig willen gokken. Het is algemeen bekend dat sommige mensen gevoelig zijn voor gokverslaving, daarom waarschuwen alle goede poker sites hun klanten over de gevaren van gokken. De iPhone-app My Poker Bankroll is een uitstekend hulpmiddel voor spelers die graag hun winsten en verliezen bij willen houden. Er is zelfs een optie om je standaard poker valuta over te zetten van Amerikaanse dollars naar euro’s.

Dus wat is de bottom line? In tegenstelling tot Android smartphones heeft de iPhone een eenvoudig en makkelijk te gebruiken interface. Het downloaden van poker en gaming apps (of andere apps) is gemakkelijk en veilig. Heb je geen virus programma nodig. Grafisch zijn de poker apps voor de iPhone super en de reactiesnelheid van het scherm is ongeëvenaard. Apps kunnen eenvoudig met alle Apple-apparaten worden gesynchroniseerd en het spel te spelen op iPhones is verfijnd en plezierig.

De meeste online casino’s bieden gratis speelgeld aan voor beginners of mensen die willen proberen een bepaald spel voordat ze spelen voor echt geld.

Dus waarom zou je het niet een kans geven en het uitproberen? En natuurlijk niet te vergeten! Geniet van je spel en veel geluk!