Apple heeft de afgelopen drie maanden een recordaantal aan iPhones en iPads verkocht. In de maanden oktober, november en december zijn er maar liefst 51 miljoen iPhones en 26 miljoen iPads over de toonbank gegaan. Dat meldt Apple bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers.

Apple kwartaalcijfers

“We zijn erg blij met onze recordverkopen van de iPhone en iPad, en de sterke prestaties van de Mac evenals de groei van iTunes, onze software en diensten”, aldus Tim Cook, CEO van Apple, over de kwartaalcijfers.

Apple zag bij de iPhone een groei van 6,7 procent en de iPad groeide 13,5 procent in verkoopaantallen ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Het eerste kwartaal is dankzij de feestdagen traditiegetrouw het meest winstgevende kwartaal voor bedrijven.

Apple heeft helaas niet bekend gemaakt welke iPhone of iPad het beste verkocht.

Wel stelde Tim Cook dat de vraag naar de iPhone 5C “anders dan we hadden gedacht” bleek te zijn. Volgens Cook willen mensen liever een 5S met de vingerafdrukscanner Touch ID. “Dat in combinatie met andere unieke functies van de 5S, heeft de 5S flink meer aandacht en een hoger verkoopaantal bezorgd.”