Sphero is een robot bal die je kunt besturen met je smartphone of tablet. Inmiddels is Sphero 2.0 al een tijdje verkrijgbaar, deze is twee keer zo snel, drie keer zo helder en veel slimmer dan zijn voorganger. Sphero 2.0 is gemaakt van een stevige polycarbonaat behuizing. Hij is oersterk, waterdicht en je kunt er zowel binnen als buiten mee spelen.

Van iPodhoes.nl mochten wij een Sphero 2.0 robot bal testen, het heeft ons echt verrast met zijn capaciteiten. Voor de mensen die nog niet bekend zijn met deze robot bal; hij lijkt erg simpel, maar schijn bedriegt. De Sphero 2.0 is een bijzonder staaltje techniek, de mogelijkheden zijn eindeloos en zullen je zeker verbazen!

Sphero 2.0

Sphero 2.0 is ongeveer even groot als een tennisbal. Via Bluetooth verbind je Sphero met je iOS- of Android-apparaat, je download de Sphero-app via de Apple App Store of Google Play Store en het speelkwartier kan beginnen. Naast de standaard Sphero-app bestaan er een hoop apps waarmee je diverse games kan spelen met de robot bal. Zo bestaan er apps om te racen, golfen, multiplayer games en veel meer. Deze kun je downloaden via de Sphero App Store.

In het begin was de robot bal moeilijk onder controle te krijgen, hij ging steeds de verkeerde richting op. Niet wetend dat er een knopje was om alles te regelen. Maar goed, dit maakt het natuurlijk nog interessanter en leuker.

De Sphero 2.0 robot bal beschikt in het begin over weinig functies, deze dien je zelf allemaal te unlocken. Je moet dan ook lang ermee spelen totdat je alle functies hebt geunlocked. Hoe langer je met de robot bal speelt, des te meer punten je kan maken. Ook is het mogelijk om extra punten te scoren met missies die je kan uitvoeren. Zo moet je bijvoorbeeld de Sphero bal voor een x aantal seconden schudden, of een x aantal meter afleggen binnen de tijd en veel meer. Ik dacht dat het snel zou vervelen, maar schijn bedriegt. Ik heb meer plezier eraan gehad dan ik ooit had kunnen denken.

Sphero werkt op een Lithium Polymeer accu, opladen duurt ongeveer drie uurtjes en je hebt ongeveer een uur speelplezier. De behuizing is gemaakt van duurzaam polycarbonaat en kan tegen een stootje en is waterdicht. Sphero 2.0 kost 119,95 euro en verkrijgbaar via iPodhoes.nl.

Ook kunt bij iPodhoes terecht voor al uw iPhone, iPad en iPod touch hoesjes en accessoires. Zie hier alle iPhone 5 hoesjes op iPodhoes.nl

Kenmerken van de Sphero 2.0 bestuurbare Robotbal voor iOS en Android:

 • Volledig bestuurbaar
 • Bluetooth
 • Inductie lader
 • Snel en slim
 • Stevige polycarbonaat behuizing
 • Super stevig
 • Schokbestendig
 • Vuil en stof bestendig
 • Tweemaal zo snel als zijn voorganger
 • iOS en Android
 • Werkt met vele apps
 • Multi color changing LED

In de verpakking:

 • Sphero 2.0 bestuurbare Robotbal voor iOS en Android
 • Lader en standaard
 • 2 Ramps
 • Handleiding