iOS 8 beta versie

iOS 8 Homescreen

We zijn allemaal gewend aan het jaarlijkse schema van Apple, waarbij normaliter in de herfst een heleboel nieuwe dingen worden gelanceerd. Ook dit jaar belooft weer een goed jaar te worden voor de Apple fans. Het zal niet lang meer duren – waarschijnlijk is het in september al zover – voordat de iPhone 6 uitkomt en dit zal voor vele gebruikers een moment zijn waar ze naar uitkijken. We zullen hieronder een blik werpen op wat Apple heeft laten zien in de afgelopen 9 maanden en wat we binnenkort in de winkels kunnen verwachten.

iPhone

Vorig jaar in september kwamen de iPhone 5C en 5S uit, dit is waarschijnlijk het laatste model met een klein scherm. De transformatie van de smartphone van een communicatie apparaat naar een volledige draagbaar entertainmentcenter zorgt ervoor dat een groter scherm een must is geworden. De hoge kwaliteit graphics van spellen als Infinity Blade – geweldig op de iPad – en gamewebsites als Betsson Casino vragen om een groter scherm. Steeds meer mensen willen ook HD-films, sport en TV-shows op de telefoon bekijken. De iPhone 5S en 5C zijn negen miljoen keer verkocht; een record voor Apple.

iOS

De stap van iOS 7 naar 8 wordt wederom weer verwacht in september, maar deze update zal niet zo’n grote verandering brengen als de update van 6 naar 7. De laatstgenoemde update was een shock voor vele Apple fans, met een verandering van het design van 3D naar 2D. De laatste versie van iOS 7 (in juni 2014), net zoals de voorgangers in april en maart, loste een paar kleine fouten op, waarvan de meeste zorgde voor verbeteringen in het Touch ID systeem. iOS 8 zal een kleine aanpassing hebben aan het design, zal zorgen voor meer mogelijkheden met betrekking tot het bewerken van foto’s, zorgt voor het gemakkelijk verzenden van geluid- en videoberichten en stelt je in staat keyboard apps van derden te installeren, waaronder Swype en Swiftkey.

iPad

iOS Hero

De iPad Air stond bij vele op het verlanglijstje voor kerstmis en het blijft een apparaat dat dicht bij wat Steve Jobs in zijn speech van 1983 in gedachten had, “een overweldigende computer” die je mee kunt nemen als een boek. Het was dan misschien geen grote stap in vergelijking met wat er al was, maar het ziet er uit als een fantastische apparaat. Na de release was hij binnen 2 uur uitverkocht in Hong Kong. In de herfst bestaat er de kans dat de iPad Air 2 uitkomt, met Touch ID. Er wordt verwacht dat de vingerafdruksensor in de toekomst misschien gebruikt zal worden als betalingssysteem.

Andere Producten voor 2014

Naast de mobiel producten worden er ook nog een aantal andere producten verwacht in de tweede helft van 2014. Er wordt onder andere een iWatch verwacht, welke samen zal gaan werken met iOS 8’s “Health” app, een geüpgrade Apple TV die meer gericht is op gamen, een goedkopere iMac en natuurlijk OS X Yosemite, welke beschikbaar werd voor ontwikkelaars in juni. Hoewel de laatstgenoemde gratis is, is het misschien toch handig om wat te gaan sparen voor de rest.