Apple heeft vandaag iOS 8 uitgerold voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS 8 brengt naast diverse bugfixes meer dan honderd nieuwe features met zich mee, zoals nieuwe functies in Berichten en Foto’s, het QuickType-toetsenbord, de nieuwe Gezondheid-app, delen met gezin, iCloud Drive en nog veel meer.

iOS 7.1.2

Het kan zijn dat je iOS 8 niks vindt en graag terug wilt naar je vertrouwde iOS 7. Voor de gene hebben we een oplossing. Je kan de onderstaande stappen volgen om terug te gaan naar iOS 7.1.2.

Stap 1: Download iOS 7.1.2 voor je iPhone, iPad of iPod touch.

Stap 2: Sluit nu je iOS-apparaat aan op je computer.

Stap 3: Plaats nu je iPhone, iPad of iPod touch in DFU-mode:

 • Houd de Home + Powerknop 10 seconden ingedrukt.
 • Laat nu de Poweknop los en hou de Homeknop ingedrukt totdat iTunes een melding geeft dat het toestel in herstelmodus staat.

Stap 4: Navigeer in iTunes naar het iOS 7.1.2 iPSW-bestand en klik op Open:

 • Windows: Houd SHIFT-knop ingedrukt en klik op Herstellen.
 • Mac: Houdt ALT-knop ingedrukt en klik op Herstellen.

iTunes zal nu een melding geven dat je toestel wordt gewist en herstelt wordt naar iOS 7.1.2. Klik op Herstellen om door te gaan. Zodra iTunes klaar is zal je nog even wat stapjes moeten doornemen op je iOS-apparaat. Daarna kan je weer aan de slag met iOS 7.1.2.

 • Faire4u

  Dit werkt voor geen meter, je kan IOS 8.0 niet downgraden naar IOS 7.1.2 of een ander eerdere versie van IOS, naar geen enkele oudere IOS versie trouwens.
  Wat een BU@# SH$T !!!

 • Th.M

  Het downgraden terug naar IOS 7.1.2 lukt mij ook helemaal niet.
  Kan dat misschien aan het W8 systeem liggen.
  Die download , van het IPSW bestand, zet hij in de map downloads, maar waar moet ik hem dan in uitpakken? Want hij wordt niet getoond in ITunes??
  Doe ik misschien iets fout? Heeft iemand nog sugestisch?
  Ik heb het nu 3 keer geprobeerd, dus heb eigenlijk al zoiets van laat maar hoor.
  Mijn IPad 2 is er wel door opgeruimd……
  Verder is hij ietsje lamzamer en zo nu en dan schokt hij een enkel keetje bij het sluiten van een ap, maar ook niet eens altijd, als ik voor de 2de keer op de zelfde ap druk gaat hij snel en vloeiend. Dus als iemand nog nog een goede tip heeft, wil ik het nog een keer proberen, anders laat ik IOS 8 er lekker op.

 • toop

  In tegenstelling van wat hierboven staat kun je nog prima downgraden naar 7.1.2.

  @Th.M Zodra je de shift key hebt ingedrukt kun je verder gaan en dan kun je pas het bestand selecteren dat je hebt gedownload.

  • Th.M

   Dank je wel voor je antwoord, ik begin al aan 8 te wennen, dus laat ik 8 er maar op, alleen is dat wel de laatste upgrade die ik erop heb gezet, vanaf nu ga ik alles weigeren.

 • Alexander

  Gisteren ios8.02 er op gezet en mijn ipad2 is helemaal van slag. Als ik letter in tik komen ze pas seconden later in beeld. Al de apps die ik gebruik voor mijn werk geven geen geluid. Het is een ramp. Ik wil graag weer terug naar de vorige versie. En dat was ios6. Helemaal prima en werkte perfect……..Heb ook het probleem dat het bestand in iTunes niet gezien wordt. Hij staat op het bureaublad en als ik shift-herstellen indruk vindt de browser de gecomprimeerde map niet…
  What to do?? Mijn iPad is onbruikbaar geworden.