Apple heeft vandaag OS X Yosemite Public Beta 2 en iTunes 12 beschikbaar gesteld voor de testers van de publieke beta. Bezitters van de publieke beta kunnen beide nieuwe updates via de Mac App Store binnen halen.

OS X Yosemite

OS X Yosemite Public Beta 2 is hetzelfde update als de OS X Yosemite Developer Preview 6 die eerder deze week al werd uitgerold voor OS X-ontwikkelaars. De tweede publieke beta brengt geen grote verbeteringen met zich mee. Apple heeft de interface van OS X Yosemite en iTunes 12 beetje aangepast.

Zo heeft de tweede publieke beta versie een Niet Storen-functie in het notificatie­centrum gekregen. Ook zijn de indicatoren voor helderheid, volume, toetsenbord-verlichting, iconen in systeeminstellingen en iconen in het voorkeuren-scherm van Safari zijn vernieuwd.

OS X 10.10 Yosemite wordt later in het najaar officiële gelanceerd, net zoals altijd heeft Apple geen exacte releasedatum bekendgemaakt. Als we de geruchten mogen geloven zal het ergens in oktober gelanceerd worden.