Inmiddels zijn de Galaxy S6 en de iPhone 6 ruimschoots leverbaar en hebben meerdere partijen er voor gekozen om eens metingen uit te voeren op beide high-end modellen. Beide modellen worden gezien als elkaar zijn concurrent, maar vooral op het scherm troeft de Galaxy S6 de iPhone 6 af op verschillende fronten. Alhoewel dit geen meting, maar een feit is, beschikt de Galaxy S6 over een fors groter scherm met een maximale resolutie van 2560 x 1440 pixels. De iPhone 6 mag het doen met ‘slechts’ 1334 x 750 pixels. Ondanks het grotere formaat scherm van de Galaxy S6 is deze toch zuiniger.

Galaxy S6 - iPhone 6

De meting

In alle opzichten is het scherm van de Galaxy S6 een stuk zuiniger ten opzichte van de iPhone 6. De meting laat echter een omslagpunt zien wanneer er meer dan tweederde van het scherm van de Samsung witte pixels bevat. Bij een volledig wit scherm is de nieuwste smartphone van Apple toch weer net iets zuiniger, echter is dit verschil slechts 10%. Bij een normaal scherm is de Galaxy S6 ruim 25% zuiniger. Het verbruik van de accu bij een wit scherm is echter weer makkelijk te verklaren. Dit komt door de verschillende schermtypes die beide fabrikanten gebruiken. Zo gebruikt Apple LCD-schermen die bij elke kleur dezelfde spanning afgeeft per pixel, terwijl bij een amoled-scherm juist de kleur wit weer meer spanning van de accu vereist.

Verbeteringen

Dat Samsung duidelijk hun hardware aan het verfijnen is blijkt dan ook weer uit de vergelijking met de voorganger van de Galaxy S6. De Galaxy S5 vraagt meer spanning van de accu dan de Galaxy S6. Ook qua accugebruik scoort de Galaxy S6 dus beduidend beter. De vergelijking met de Samsung Galaxy S6 Edge is nog niet gedaan, maar de verwachting is dat wij ook hier binnenkort testresultaten van mogen verwachten. De verwachting is dat de resultaten dan nagenoeg gelijk liggen in vergelijking met de iPhone 6. Dit komt mede door de meerdere pixels waarover deze Edge beschikt.