Apple gaat over twee weken onder meer de veelbesproken iPhone 6S en de iPhone 6S Plus aankondigen. De keynote staat gepland voor woensdag 9 september om 19:00 uur Nederlandse tijd.

iPhone 6S Plus

De geruchtenmolen rondom de nieuwe iPhones zijn zoals gewoonlijk op volle toeren. Over de volgende generatie iPhone is al veel bekend. De nieuwe iPhone 6S en de iPhone 6S Plus zal vooral intern een upgrade krijgen. Denk hierbij aan een drukgevoelige Force Touch-scherm, 12-megapixel Ultra HD-camera, Apple A9-processor, 2GB werkgeheugen, ondersteuning voor het 4G+ netwerk en mogelijk een OLED-scherm.

Eerder vandaag dook er een foto van de iPhone 6S verpakking. Hieruit konden we zien dat Apple ook dit jaar 16GB als instapmodel wil gebruiken.

Ditmaal is er een foto van de iPhone 6S Plus verpakking gelekt. Het Chinese website CNBeta heeft een afbeelding gepubliceerd, waarop de accucapaciteit van de iPhone 6S en iPhone 6S Plus te zien is. Als het foto niet gephotoshopt is neemt de accucapaciteit van de nieuwe iPhones iets af.

De foto toont de mogelijke kartonnen doos van de 5,5-inch iPhone 6S Plus. De doos is versierd met zwart/gouden vis. Normaliter levert Apple de iPhones in een standaard witte doos zonder bedrukking.

iPhone 6S Plus doos

Naast een foto van de verpakking heeft het Chinese website ook informatie over de accucapaciteit van de nog onaangekondigde iPhone 6S en iPhone 6S Plus. Als we CNBeta mogen geloven neemt de accucapaciteit van de nieuwe iPhones iets af. De iPhone 6S zou een accu hebben van 1715 mAh, iPhone 6 heeft 1800 mAh, en de iPhone 6S Plus zou een accucapaciteit hebben van 2750 mAh. Bij de huidige iPhone 6 Plus is dat nog 2910 mAh.

  • Sander

    Verpakking is overduidelijk FAKE! Apple houdt dingen simpel, een kleurige doosje zal het zeker niet krijgen.

    Over de accucapaciteit kan het best wel kloppen. Nieuwe chip zal waarschijnlijk energiezuiniger zijn dan zijn voorganger(s). Dat daarom de batterij iets kleiner wordt gemaakt.

    Ook heeft Apple meer ruimte onder de behuizing nodig voor zijn zogeheten force touch-scherm. Een van de grootste componenten in de iPhone is toch wel de batterij, die is nu iets kleiner gemaakt.

    Tegenwoordig zijn we allemaal zo intensief bezig op onze smartphones dat zelfs een 10.000 mah accu het niet een dagje volhoudt 😛