Vier jaar geleden sleepte ruim 64.000 medewerkers van Apple, Google, Intel en Adobe hun werkgever voor de rechter. De werknemers beschuldigden hun werkgever ervan verboden salarisafspraken te hebben gemaakt.

Apple - Google - Intel - Adobe

De vier tech-giganten hadden stiekem onderling een afspraak gemaakt dat er geen personeel van elkaar wordt afgesnoept. Apple, Google, Intel en Adobe hebben nu een definitieve schikken met de werknemers getroffen voor 415 miljoen dollar.

De aanklacht kwam voort uit een gelekte e-mail wisseling tussen Eric Schmidt, CEO van Google, en Steve Jobs, overleden CEO van Apple. In een e-mail schrijft Eric Schmidt aan Steve Jobs dat een rekruteerder van Google is ontslagen nadat hij een medewerker van Apple een baan had aangeboden.

Na een eerdere rechtszaak besloot de rechter dat er een schadevergoeding van 324 miljoen dollar betaald moest worden. Echter kwam de rechter daar later op terug, en oordeelde dat de werknemers op meer geld recht hadden en verwierp de eerste schikking.

De rechter was van mening dat er minimaal 380 miljoen dollar betaald moest worden. De vier tech-giganten willen nu een definitieve schikken en leggen 415 miljoen dollar op tafel. De rechter is akkoord gegaan met dat bedrag en wil de vier jaar durende rechtszaak nu definitief afsluiten.