Over twee dagen op woensdag 9 september om 19:00 uur Nederlandse tijd begint de langverwachte media evenement van Apple. Naar verwachting zal Apple tijdens het evenement de iPhone 6S, iPhone 6S, iPad Pro, iPad mini 4 en de Apple TV 4 aankondigen.

Apple TV

Apple TV 4

De huidige Apple TV 3 stampt alweer uit 2012. Sindsdien heeft het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino geen nieuwe versie uitgebracht. Als we eerdere geruchten mogen geloven krijgt de Apple TV 4G een snellere Apple A8-processor, meer opslagruimte, meer werkgeheugen, een afstandsbediening met touchpad en tot slot een eigen App Store voor games.

Anonieme bronnen van het doorgaans betrouwbare New York Times meldden dat Apple met de Apple TV 4 de wereld van games wil betreden.

Het spelen van games op de nieuwe Apple TV zou één van Apple’s wapenfeiten zijn om de volgende generatie Apple TV tot een succes te maken. Apple hoopt met een speciale App Store voor games de casual gamer over te halen om een Apple TV te kopen.

De nieuwe settopbox van Apple krijgt volgens de Amerikaanse krant betere specificaties, zodat de grafische prestaties in games beter zijn. De nieuwe afstandsbediening met touchpad zou als een controller dienen om games op de televisie te spelen. Net zoals de Wii-controller van Nintendo.

Tot slot schrijft de krant dat de nieuwe Apple TV iets duurder wordt. De Apple TV 4 zou een vanaf prijs krijgen van 150 dollar. De huidige kostte bij de release 99 dollar.