Het was al langer bekend dat Apple binnenkort zijn eerste winkel in België zou openen. Het Amerikaanse bedrijf uit Cupertino heeft nu officieel de locatie en de openingsdatum van de Apple Store bekendgemaakt.

Apple Store Brussel

De nieuwe Apple Store komt aan de Gulden Vlieslaan 26-28 in Brussel. De eerste Apple Store in België opent op zaterdag 19 september haar deuren.

Het betreft een grote winkel die door Apple als flagship stores wordt genoemd. Zulke winkels met een groot vloeroppervlak opent Apple enkel in grote steden als New York, Londen, Tokio en Amsterdam. Vanaf 19 september kunnen we daar ook Brussel bij rekenen.

Apple organiseert volgende week woensdag 9 september een keynote om onder meer de iPhone 6S, iPhone 6S Plus, Apple TV 4 en nieuwe iPads te presenteren. Apple-fans in België hoeven waarschijnlijk niet meer naar een Apple Store in Nederland of Duitsland te gaan.