Soms is door de bomen het bos niet meer te zien. In de telecom wereld is dat helaas niet anders. Welke aanbieding is nou beter een abonnement met een toestel of juist alleen een simkaart? Mobiele provider Simyo geeft graag de voor- en nadelen aan die kunnen helpen bij deze keuze. Eerst wordt er dieper ingegaan wat het precies is.

verschillen-tussen-Sim-Only-en-abonnement

Een abonnement met telefoon?
Dit is een abonnementsvorm waarbij je een telefoon ‘cadeau’ krijgt van de provider. De maandlasten van zo een abonnement liggen vaak hoger dan bij een Sim Only abonnement omdat het cadeau moet worden afbetaald. De duur van dit abonnement is meestal één of twee jaar. Tijdens deze periode kan je het aantal MB’s en belminuten wel verhogen, maar niet verlagen. Onlangs gaf de overheid aan dat zij deze abonnementsvorm als een lening zien.

Wat is een Sim Only abonnement?
Bij een Sim Only krijg je alleen een simkaart van de provider waar je het abonnement afsluit. Zodra je hiervoor kiest moet je zelf het toestel regelen en zorgen dat deze simlockvrij is. Naast dit abonnement is het mogelijk een telefoon los erbij te kopen of eentje te gebruiken die je al hebt. De telefoon betaal je in één keer, maar let wel op dat je niet zomaar een telefoon koopt.

Conclusie
Een Sim Only abonnement los kopen is uiteindelijk voordeliger dan een abonnement met een telefoon kopen. Het verschil hierin kan wel oplopen tot honderd euro per jaar. Daarnaast heeft een Sim Only van Simyo nog meer voordelen.

Elke maand de bundel aanpassen
Hoe fijn is het om maandelijks je bundel aan te kunnen passen naar je eigen belgedrag? Let op dit is niet mogelijk bij alle providers, verdiep je daarom eerst goed in de voorwaarden van de provider.

Nergens aan vast zitten
Bij een aantal providers is het mogelijk maandelijks je abonnement op te zeggen. Het abonnement sluit je dus niet af voor één of twee jaar maar kan je elke maand opzeggen of aanpassen.