Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Google Street View ook als een losse app zou verschijnen. In eerste instantie verscheen de Google Street View-app in de Google Play Store voor Android-apparaten. Inmiddels is er ook een iOS-versie van de app beschikbaar in de Apple App Store.

Google-Street-View

Met de Street View-modus in de Google Maps-app kunnen we plaatsen over de hele wereld verkennen in panoramafoto’s van 360 graden op straatniveau. Street View blijft nog steeds beschikbaar in de Google Maps-app, maar de losse app zelf krijgt een stuk meer functionaliteit.

Met de nieuwe Google Street View-app wil de zoekgigant je de wereld laten verkennen. Zo zit er een optie om interessante locaties in 360 graden foto’s bekijken. Ook kan je zelf panoramafoto’s uploaden, na goedkeuring van Google wordt het aan de Street View-app toegevoegd.